Przepisy na ciasto z owocami

ciasto-z-owocamiUwielbiasz różnego rodzaju ciasta? Chcesz szybko i smacznie wykonać takie ciasto? Śpieszę wam z pomocą. W tym artykule poznasz szybkie i proste przepisy na ciasto z owocami. Składniki, które potrzebujesz: 6 dużych jajek, 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków, 150 ml oleju rzepakowego, 2 szklanki mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 600 g owoców świeżych albo zamrożonych.

Na początku należy oddzielić białka od żółtek. Oddzielone białka trzeba umieścić w misce miksera i zacząć ubijać na sztywną pianę. Potem stopniowo należy dodać cukier. Trzeba pamiętać, aby cały czas ubijać białka. Następnie należy dodać żółtka, wlać małą łyżkę oleju. Mąkę należy przesiać i wmieszać do ciasta. Teraz dodajemy proszek do pieczenia. Ciasto wlewamy do formy o wymiarach 30 cm x 20 cm. Formę należy wyłożyć papierem do pieczenia. Na górę formy dodajemy wybrane przez siebie owoce. Pieczemy ciasto w temperaturze 170 stopni Celsjusza przez 45 min. Po wystudzeniu można oprószyć ciasto proszkiem do pieczenia.

Teraz pokaże wam kolejny przepis na ciasto z owocami. Składniki, które potrzebujemy to: 5 jajek, 250 g cukru, 125 ml oleju słonecznikowego, 200 ml mleka, 450 g mąki pszennej, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, 500 g wybranych owoców (mogą one być świeże lub mrożone).

Na początku przygotowujemy formę o wymiarach 35 cm x 24 cm. Formę oczywiście wykładamy papierem do pieczenia. Teraz zajmujemy się przygotowaniem ciasta. W misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Jajka ubijamy z cukrem na kremową masę. Miksujemy mikserem na najwyższych obrotach przez 5 minut. Do miski od miksera wlewamy olej, a potem mleko. Ciasto wykładamy do przygotowanej wcześniej formy. Na wierzch kładziemy owoce. Pieczemy w nagrzanym piekarniku przez 60 minut w temperaturze 170 stopni Celsjusza. Po wyciągnięciu ciasta z piekarnika czekamy aż wystygnie.

Ostatni przepis na ciasto z owocami również jest szybki do wykonania. Składniki, które potrzebujemy to: 4 jajka, 1 szklanka cukru, 1/2 szklanki roztopionego masła, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej, 500 g truskawek lub malin.

Na początku owoce kroimy na kawałki. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni Celsjusza. Jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier i cukier wanilinowy i ubijamy to wszystko na puszysty krem. Następnie stopniowo dodajemy olej. Miksujemy wszystko przez 5 minut. W oddzielnej misce wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia oraz sodę oczyszczoną. Dokładnie mieszamy. Przesiewamy 1/3 mąki do ubitej masy i krótko miksujemy na minimalnych obrotach. Dodajemy resztę masy i miksujemy. Ciasto wkładamy do tortownicy, na wierzch kładziemy truskawki. Pieczemy przez 45 minut.

Mam nadzieję, że ciasto z owocami będzie wam smakować.

Uwaga! Wszystkie artykuły dotyczące produktów medycznych, chemicznych oraz wszelkiego typu suplementów mają charakter wyłącznie informacyjny. Informacje te przeznaczone są do badań naukowych – nie należy traktować ich jako porady, czy zachęty do kupna lub/i stosowania. Nasza serwis informacyjny nie ponosi odpowiedzialności za skutki jakie może przynieść stosowanie substancji opisywanych w artykułach

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>