Zlew do kuchennej restauracji – najważniejsze tematy do rozważenia

Obszar zlewu jest jednym z najważniejszych obszarów pracy w kuchni restauracji. Czy wiesz, że 60% czasu spędzonego w kuchni ma miejsce właśnie przy zlewie? To dużo czasu, biorąc pod uwagę, że kucharz spędza w kuchni minimum 8 godzin na dzień. Wybór odpowiedniego zlewozmywaka jest jedną z najważniejszych decyzji, które możesz podjąć. Twój zlewozmywak będzie miał znaczący wpływ na pracę restauracji. Poza tym pewnie chcesz, by twój zlew przetrwał próbę czasu. Przygotowanie żywności, gotowanie, mycie i krojenie są ważnymi zadaniami, które mogą być bardzo wydajne – nawet przyjemne – gdy masz odpowiedni zlew.

sink-1417458_960_720

Rozsądne wykorzystanie przestrzeni, ergonomiczny kształt i łatwość czyszczenia – biorąc pod uwagę te ważne korzyści, pomożesz sobie przy zakupie najlepszego zlewu do swojej restauracyjnej kuchni.

Rozmiar zlewozmywaka

Czy odnawiasz całą kuchnię i instalujesz nowe szafki? A może właśnie aktualizujesz blat i właśnie zlew? Niezależnie od projektu, pomiar wielkości istniejącej lub nowej szafki pod zlew to świetne miejsce na rozpoczęcie znalezienie tej odpowiedniej. Musisz znać ten rozmiar – zanim zaczniesz nawet myśleć o tym, by kupić nowy zlew.

Zlewozmywak do restauracji – jaki wybrać?

Przy tak wielu różnych, unikalnych stylach zlewów do wyboru, jesteśmy tutaj, aby pomóc w podkreśleniu cech i zalet każdego z nich. Możesz też je po prostu obejrzeć zaglądając na grandeco24.pl.

Zlewozmywak kuchenny z granitu

Ten popularny styl funkcjonuje jako duży zlew jednokomorowy, ale ma o wiele większe zdanie w restauracji niż tradycyjne wzory. Wielu właścicieli lokali uwielbia zabytkowy wygląd frontowych zlewów w domu, ale już w samej restauracji nie pozwalają sobie na aż taką finezję. Całe szczęście dostępne są teraz różne modele z bardziej innowacyjnych materiałów, takich jak kompozyt i stal nierdzewna.

Zintegrowane zlewozmywaki

Te zlewozmywaki posiadają wbudowane osuszacze i zapewniają rozszerzone możliwości stacji roboczej. Są idealne do utrzymania porządku w miejscu pracy. Są też bardzo pomocne dla kucharzów, którzy często myją ręce, ale mogą je również wykorzystać jako miejsce do położenia gorących garnków i patelni.

Zlewozmywaki wpuszczane

Wpuszczane zlewozmywaki są zwykle łatwiejsze do zainstalowania niż umywalka podblatowa, a w zależności od grubości blatu można zaoszczędzić więcej miejsca w szafce pod zlewem. Jeśli masz w restauracji blat laminowany, to jest to dla ciebie najbardziej odpowiedni zlew.

Zlewozmywaki tego rodzaju to czysty, niezakłócony wygląd i dobrze współpracują z granitowymi, marmurowymi lub wykonanymi z kamienia blatami. Te zlewozmywaki mogą być również instalowane z powodzeniem właśnie w komercyjnych kuchniach.

Ostatecznie wybierz konfigurację zlewozmywaka na podstawie tego, najlepiej odpowiada potrzebom Twojego zespołu w restauracji. Oczywiście też wszystko musi być w pełnej zgodzie z zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy, bowiem bez tego nie nawet co myśleć o jakichkolwiek zmianach w wyposażeniu restauracji kuchennej.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>